Tot ce trebuie să știți. Termeni și condiții

1. Informatii generale pentru inchiriere

Obiectul contractului îl reprezintă închirierea de către Client, a unui autoturism pe perioadă determinată, proprietatea Axis. Clientul, prin folosirea serviciilor puse la dispozitie de catre Axis, declară că este de acord cu condițiile contractuale. Prețul de baza al închirierii autoturismului nu include alte taxe sau costuri adiționale, cu excepția TVA.

Vehiculul este inchiriat in conformitate cu termenii si conditiile Contractului de Inchiriere. Va rugam sa cititi cu atentie acesti termeni si conditii, pe care recunoasteti ca le-ati luat la cunostinta si va angajati la respectarea acestora prin semnarea Contractului de Inchiriere.

In cazul nerespectarii Conditiilor de Inchiriere, asigurarile personale suplimentare si serviciile suplimentare de protectie pentru care eventual ati optat, sunt inaplicabile. In acest caz sunteti responsabil pentru totalitatea daunelor care va sunt imputabile, in special cele suferite de catre Vehicul, in limita valorii de piata a Vehiculului, la care se adauga cheltuielile si costurile legate de transportul si imobilizarea acestuia sau a oricarui prejudiciu cauzat unei terte parti.

De asemenea, transportul animalelor intr-un Vehicul Axis se va efectua doar in custi de transport speciale.

Axis are dreptul de a monitoriza vehiculul prin instrumente de monitorizare electronice la distanta. Societatea Axis are dreptul de a localiza, a opri si a reintra in posesia vehicului pe cheltuiala locatarului si fara preaviz daca autoturismul este folosit cu incalcarea legii, parcat ilegal, aparent abandonat, este folosit in afara Romaniei sau este folosit cu incalcarea obligatiilor de plata sau a altor obligatii ce decurg din contractul de inchiriere

2. Conditii de inchiriere

Inchirierea se poate realiza pe o perioada minima de 1zi/24ore si maxim de 30 de zile

Documente necesare la preluarea masinii

Urmatoarele documente trebuie prezentate cand preluati masina:

  • act de identitate sau pasaport
  • permis de conducere valid, detinut de minimum 12 luni

Daca exista un sofer suplimentar, acesta trebuie sa prezinte un act de identitate/pasaport si permisul de conducere; de asemenea, soferul suplimentar trebuie sa fie prezent la momentul preluarii masinii.Nu se accepta copie a permisului de conducere, dovada de circulatie sau permis de conducere expirat.

Varsta minima este de 21 de ani

Persoanele care inchiriaza, cat si soferii suplimentari, trebuie sa detina permis de conducere de cel putin 12 luni. Daca permisul de conducere al persoanei care inchiriaza sau al soferului suplimentar nu este scris cu caractere latine, este necesar un permis de conducere international. 
In mod obisnuit, vehiculul de inchiriat este asigurat doar pentru persoana care il inchiriaza. Daca alte persoane intentioneaza sa conduca masina, acestea trebuie sa fie prezente in momentul inchirierii, pentru a fi adaugate pe Contractul de inchiriere, cu obligatia de a prezenta un permis de conducere detinut de cel putin un an. Orice sofer suplimentar trebuie sa indeplineasca cerintele referitoare la varsta minima.

3. Modalitati de plata

AXIS CLASSIC AUTO SRL Accepta plata prin carduri de credit/debit: Visa, Visa Electron, Mastercard/Eurocard, Maestro.

Soferul principal trebuie sa detina un card de credit valid. Detaliile cardului de credit vor fi preluate in momentul inchirierii sau pot fi adaugate in momentul rezervarii, pentru a grabi procesul de inchiriere.
In contul cartii de credit prezentate la inchiriere trebuie sa fie disponibila o suma care sa acopere costul estimat al inchirierii cat si fransiza (responsabilitatea in caz de furt sau accident).

4. Costuri suplimentare

Pentru kilometri suplimentari față de limita menționată în contract, Chiriasul va achita 1 euro/km.

Combustibilul nu este inclus. Automobilul va fi livrat cu rezervorul plin catre client, care, in schimb, are obligatia de a returna autoturismul cu rezervorul plin. Pentru combustibilul lipsa, se percepe o taxa de 2 Eur/litru+TVA.

Alegand Fuel Service Option la inchiriere, platiti in avans un rezervor plin la pretul de 1.20 EUR/litru+TVA; astfel, nu trebuie sa va faceti griji pentru gasirea celei mai apropiate benzinarii cand returnati vehiculul.

Prima ora de intarziere peste ora de returnare mentionata in contract este gratuita. In cazul in care intarzierea in returnarea autoturismului este mai mare de o ora, se va percepe o taxa pentru o zi intreaga, conform listei de preturi.

Conform legislatiei in vigoare va aducem la cunostinta ca fumatul in autovehiculele inchiriate nu este permis. In caz contrar, se aplica o taxa suplimentara in valoare de 100 EUR.

In cazul pierderii sau deteriorarii documentelor sau a cheilor autoturismului se va aplica o taxa de pana la 120 de euro (TVA inclus).

5. Garantia

Garantia reprezinta responsabilitatea clientului pentru masina, in conditiile stabilite de lege. La inceputul perioadei de inchiriere se solicita clientului o garantie de siguranta care se retine de pe cartea de credit. Garantia se restituie ulterior dupa verificarea caroseriei si a starii tehnice a autoturismului. Pentru daunele suferite de autovehicul din vina clientului, soferului aditional, sau cu autor necunoscut, depozitul se retine partial sau total in functie de valoarea daunei si de comunicarea existenta intre client si reprezentantul companiei. Daca autoturismul este foarte murdar compania isi rezerva dreptul de a inchide contractul dupa spalarea masinii.

În funcție de mașina care este închiriată se percept valori diferite pentru garanție.

Suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare, in decurs de maxim 30 de zile lucratoare.

6. Asigurare

Servicii de protectie in caz de dauna sau furt. Aceste servicii se aplica doar in perioada contractuala. Prin achizitionarea serviciilor de protectie, reduceti valoarea raspunderi financiare in cazul unei daune sau furt al vehiculului.In lipsa incheierii acestor servicii suplimentare de protectie, raspundeti pentru daunele care va sunt imputabile in limita responsabilitatii.

7. Obligatiile clientului

Sa utilizeze autovehiculul potrivit destinatiei sale, sa nu participe la curse auto, transportul de persoane sau bunuri in scopul obtinerii de venit, sub influenta alcoolului, drogurilor sau a altor substante care ar putea influenta abilitatile de conducere, pe drumuri publice neamenajate pentru traficul auto, sa nu forteze si sa nu exploateze abuziv/necorespunzator autovehiculul (ex: tractari, impingeri, circulatie in teren accidentat, incalcarea regulilor de circulatie sau a oricarei legi in vigoare).

Sa asigure integritatea si securitatea autovehiculului si sa raspunda de toate riscurile aferente autovehiculului pe perioada cuprinsa de la momentul preluarii si pana la returnare.

Sa respecte regulile de circulatie si toate reglementarile legale. Intreaga raspundere pentru comiterea de infractiuni incriminate de lege si contravaloarea daunele produse autovehiculului sau tertilor in timpul comiterii acestora, revin in exclusivitate Clientului.

Sa anunte in cel mai scurt timp Proprietarul cu privire la orice situatie care priveste Autovehiculul.

Clientul va purta intreaga raspundere si va suporta integral costurile pentru orice fel de daune, stricaciuni, defectiuni, avarii produse autoturismului, datorate utilizarii necorespunzatoare sau a incalcarii unor reguli de circulatie de catre Client sau alta persoana imputernicita sa conduca autovehiculul pe perioada contractului.

Clientul ia la cunoștință și verifică starea Autoturismului înaintea semnării Fisei de Livrare/Returnare Autoturism , iar orice fel de reclamații privind starea acestuia se vor face obligatoriu la Livrare și vor fi consemnate în Fișa de Livrare/Returnare Autoturism CLIENTUL fiind direct si integral raspunzator pentru orice daune care nu au fost menționate. Nu se acceptă reclamații/obiecțiuni ulterioare livrării cu privire la starea Autoturismului.

Clientul se obligă să returneze Autoturismul împreună cu toate documentele, cheile, accesoriile și echipamentele în bună stare (în starea în care le-a preluat), la locul și data convenite în Contractul de Inchiriere.

Cat timp nu umple el insusi rezervorul, clientul recunoaste metodele de calcul utilizate de companie pentru a stabili cantitatea de combustibil consumat.

Documentele ce trebuie obtinute in caz de accidente, pagube sau furt

Urmatoarele documente trebuie obtinute de la Circa de Politie, imediat dupa accident sau furt, iar in acestea trebuie mentionat:

  • Raportul politie / anexa 2: semnat de ofiterul care l-a intocmit si stampilat se va consemna OBLIGATORIU, in caz de accident, daca autovehiculul a fost condus sau nu sub influenta alcoolului.
  • Autorizatia de reparare cu semnatura ofiterului care a scris-o si stampila Sectiei de Politie,sau direct de la asigurator, in cazul accidentelor in care nu sunt implicate alte autoturisme ori persoane.
In cazul neprezentarii documentelor mentionate anterior sau al incalcarii legilor romane, a Codului Rutier sau a conditiilor Contractului de inchiriere, clientul / soferul acestuia este responsabil pentru toate pagubele, costurile sau pierderile cauzate proprietarului.

8. Preluarea si returnarea autovehicului

Autoturismul este livrat clientului în bune condiții. Orice plângere legată de starea autoturismului trebuie facută imediat la primirea acestuia și trebuie menționată în Procesul-verbal, pe care părțile îl recunosc ca fiind proba suficientă pentru dovedirea oricăror daune ulterioare produse autoturismului. Clientul se obligă să returneze autoturismul în bune condiții, cu toate actele necesare, echipamentele și alte accesorii în condiții bune la locația și data stabilite prin acest contract.

9. Dispozitii finale

Orice modificari si/sau completari ale contractului se efectueaza cu acordul scris al ambelor parti contractante.

Orice litigiu aparut in legatura cu utilizarea acestui serviciu va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane.

Datele dumneavoastra personale vor putea fi transmise autoritatilor in drept cu scopul verificarii tranzactiilor comerciale sau altor autoritati in drept pentru efectuarea oricaror verificari justificate in baza legii.

Datele furnizate de catre clienti sunt strict confidentiale. AXIS CLASSIC AUTO SRL se angajeaza in fata clientilor sai sa nu furnizeze aceste date unor terte persoane sau companii si sa le utilizeze strict pentru uzul relatiei de afaceri dintre client si AXIS CLASSIC AUTO SRL

Fiind de acord cu aceste Termene si Conditii, clientul isi asuma in totalitate aceste riscuri.