Traditional taste
O experiență organizată de AXIS

De la1.013

Durată: 7 zile
Distanța totală: aproximativ 750 km
Perioada din an: primăvară/vară/toamnă

Pachet întreg
Loc de campare și închiriere autorulotă.

* Perioadele recomandate nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Axis Classic Auto si se confirma la cerere.

Interesat de această experiențăLăsați-ne datele și vă contactăm noi

V-ați gândit vreodată la vacanța ideală?

Un loc în care vă puteți relaxa și scăpa de rutină, dar simțindu-vă în același timp la fel de confortabil ca acasă. O peregrinare despre acum și aici, bucurându-vă de multitudinea de peisaje întâlnite de-a lungul drumului și fără graba de a ajunge la următoarea destinație.

Sună bine, nu? Ei bine, exact aceste lucruri vă oferă o vacanță cu autorulota.

Rezervați astăzi următoarea aventură și simțiți-vă liberi să experimentați un alt fel de a călători. Acela în care hoinăreala însăși este o destinație.

Escapada de weekend

Program

Zilele 1-2

Ziua 1
Preluare autorulotă de la Autoklass București Chitila
Campare la Ferma Dacilor

Ziua 2
Campare la Ferma Dacilor
Vizitarea cramelor din zonă: Tohani, Apogeum, Lacerta
Vizită la Băile Şugaş

Zilele 3-4

Campare la Casa de oaspeți Bunești
Vizită la biserica fortificată Viscri (plimbare cu bicicleta)
Vizită la biserica fortificată Meșendorf (plimbare cu bicicleta)
Vizită la biserica fortificată Criț (plimbare cu bicicleta)

Zilele 5-7

Zilele 5-6
Campare la Alma-Via Guesthouse
Plimbare prin pădure

Ziua 7
Traversarea coridorului Rucăr-Bran
Întoarcere la Autoklass București Chitila

Atracții

Ferma dacilor

Ferma dacilor

Ferma Dacilor este un loc de poveste, unde trecutul ajunge din urmă prezentul doar pentru a ne aminti, din când în când, că valorile străbune trebuie atent conservate și transmise mai departe cu mândrie.

Când vine vorba de Ferma Dacilor, inevitabil vă veți gândi și la mâncare tradițională, mai ales dacă sunteți un gurmand. Aici este locul unde vă puteți bucura în voie de mâncăruri tradiționale gustoase și de ospitalitatea gazdelor. Veți uita de viața tumultoasă și aglomerată de la oraș și veți îmbrățisa frumusețea și liniștea naturii.

Valea Crișului

Localitatea Valea Crișului este situată pe valea pârâului Criș, la o altitudine de 590 m.

Este un sat în care trecutul încă povestește prin câteva monumente istorice demne de a fi vizitate, precum biserica reformată construită în anul 1820, Biserica unitariană, Castelul Kálnoky, Școala Kálnoky Ludmilla, construită în anul 1891.

Valea Crisului 
Bisericile fortificate

Bisericile fortificate

Clădirea principală a satelor săsești și secuiești este biserica, situată aproape întotdeauna în centrul localității. În majoritatea cazurilor, biserica se află într-o locație ușor de apărat, de obicei în vârful unei coline.

În apropierea bisericii se găsește piața centrală a satului (numită Tanzplatz în dialect săsesc sau piața de dansuri în română), în jurul căreia gravita viața socială a comunității. Singurele construcții situate în apropierea fortificațiilor sunt edificiile publice: școala sau primăria (uneori, școala era situată în interiorul fortificației, cum e cazul la Prejmer). Casa parohială și locuințele țăranilor bogați sunt poziționate în jurul acestei piețe centrale.

Alma-Via Guesthouse

Dacă sunteți în căutarea unui loc în care timpul se oprește, un spațiu pentru relaxare, l-ați găsit. Aici vă puteți lăsa impresionați de natură și sălbăticie, dar în egală măsură puteți călătorii în timp vizitând moștenirea culturală a zonei.

Inima și sufletul Alma-Via este un vechi hambar, care a fost transportat de lângă Brașov în noua sa casă. După multe luni de muncă, acum este restaurantul și cafeneaua locației, în care sunteți așteptați cu drag.

Alma-Via Guesthouse 
Alma-Via Guesthouse

Home is where you park it.

Contact rezevări: 0729 386 881
Email: adriana.man@axisrent.ro

Te-ar mai putea interesa